Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Webbredaktörsutbildning, del två

Välkommen till del två i utbildningen för webbredaktör. Utbildningen går igenom webbpubliceringssystemet Episerver, hur vi på Umeå universitet ska arbeta med verktyget och det innehåll som presenteras.

Observera att du måste vara i kontakt med Umu-nätet för att kunna göra övningsuppgifter i utbildningsmiljön. Om du planerar att jobba med detta utanför Umu-nätet behövs VPN-klient.

Utbildningsdelen består av 9 kapitel och en slutuppgift

Utbildningsdelen består av 9 kapitel som går igenom olika delar av verktyget, och en slutuppgift. Du bestämmer själv i vilken ordning du tar kapitlen, men den rekommenderade ordningen är kapitel 1-9.

Alla kapitel avslutas med ett antal övningsuppgifter. Det du gör under övningsuppgifterna kommer du sedan att använda för att kunna göra din slutuppgift. Slutuppgiften är att bygga upp institutionens eller enhetens startsida, med hjälp av de sidor och block du skapat under övningsuppgifterna.

Fokus på grunderna

Den här utbildningsdelen fokuserar på grunderna i Episerver. När du fått grepp om grundprinciperna i Episerver finns mer information om utveckling och förändringar i Teamskanalen Webbpublicering umu.se

Instruktioner för hur du använder de olika delarna av Episerver hittar du också genom att söka på block- eller sidtypen i Manual. Du kan också söka på orden Episerver eller Redaktörsstöd så får du en lista över alla instruktioner som är taggade med orden.  

Under utbildningen finns länkar till rätt artikel i Manual i anslutning till varje övningsuppgift.

Allt du behöver för din utbildning finns här 

Observera att inga övningsuppgifter ska göras mellan utbildningsperioderna.

All information och övningsuppgifter hittar du på den här sidan. Uppgifterna kommer du sen att göra på en speciell testyta. Ha gärna de här informationssidorna öppna i ett fönster, medan du öppnar testytan i ett annat fönster, så du enkelt kan växla mellan de två. 

Om du du fastnar på något moment och behöver hjälp för att komma vidare kan du antingen komma till en webbstuga eller ställa oss frågor via Servicedesk.